Hosszú Katinka közel a 200. aranyhoz a Vk-sorozatban

-

Újabb három aranyérmet szerzett a magyar kiválóság az úszó Világkupa-sorozat hongkongi állomásán, ahol összesen 8 elsőséggel zárt.


A pénteki, öt elsőséget hozó remeklés után Hosszú Katinka szombaton is kiváló formában úszott a hongkongi Vk-versenyen. Az ötszörös világbajnok Hosszú előbb a 200 pillangót, majd a 400 vegyest nyerte meg – a két úszás között mindössze 20 perce volt regenerálódni. A kihívásban társra is talált, méghozzá Jakabos Zsuzsanna személyében, aki a rövidebb távon csak 12 század másodperccel maradt el tőle, és lett második, míg a vegyes számban a 3. helyen csapott célba. A két győzelem előtt Hosszú már szerzett egy ezüstérmet is 100 gyorson.

A nap zárásaként a 400 vegyesen újra csak Hosszú, Jakabos volt a sorrend az első két helyen. Hosszú Katinka a Vk-sorozatban az utóbbi 20 alkalomból 18-szor megnyerte ezt a számot. A pénteki és szombati úszások után Hosszú végül 8 arannyal zárt, ez korábban csupán három alkalommal sikerült neki. Ezzel pedig már 198 aranyéremnél tart a Világkupa-sorozatban, ami azt jelenti, hogy a következő, pekingi állomáson elérheti a 200. elsőséget is.

Hongkongban az összesen 10 érmet (8-1-1) nyerő Hosszú, és a hat érmet (0-2-4) begyűjtő Jakabos mellett Verrasztó Dávid is rajthoz állt, aki a pénteki két érem (egy-egy arany és bronz) után szombaton 200 vegyesen lett harmadik.

Érdekességként még megemlíthetjük, hogy Hosszú Katinka elindult 200 mellen, ahol 4. lett, Verrasztó pedig kipróbálta magát 1500 m gyorson, és az ötödik helyen ért célba.