Hosszú Katinka is gyászolja az argentínai tragédia áldozatait

Fotó: MTI/MTVA / Gabriel Gonzalez

-

Hosszú Katinka, Janet Evans és Jessica Hardy is részvétüket fejezték ki és megdöbbenésüknek adtak hangot a hétfőn helikopter-balesetben elhunyt olimpiai bajnok Camille Muffat tragédiáját követően.
A 400 méteres női gyors 2012-es ötkarikás aranyérmese mellett még további két francia sportoló,

Alexis Vastine olimpiai harmadik bokszoló és Florence Arthaud vitorlázó is a Dropped című túlélőshow forgatása közben veszítette életét Argentínában, Buenos Airestől mintegy 1100 kilométerre északra, ahol az őket és a stábtagokat szállító két helikopter a levegőben összeütközött.

„Ez hihetetlen... Camille Muffat elhunyt egy helikopter-balesetben... Részvétem a családjának, el sem tudom képzelni, mit érezhetnek!" - írta Facebook-oldalán a világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka.

A 25 évesen tavaly visszavonult Muffat két olimpián szerepelt, a 2012-es londoni játékokon a 400 méter gyors aranya mellett 200 gyorson második lett, míg a 4x200-as gyorsváltóval bronzérmet szerzett.

Alexis Vastine a 2008-as pekingi játékokon 64 kilogrammban állhatott fel a dobogó harmadik fokára, a 2010-es moszkvai Európa-bajnokságon pedig 69 kilogrammban ezüstérmes lett, miután a fináléban kikapott Bacskai Balázstól.