Hosszú Katinka hétszer hívja ki maga ellen a világot

Fotó: MTI / AP / Matt York

-

A medencében is megkezdődik a küzdelem a kazanyi világbajnokságon.


A nyílt víziek után vasárnap az 50 méteres medencében is megkezdődnek a kazanyi vizes világbajnokság úszóküzdelmei, a nyitónapon nyolc magyar, köztük a hét egyéni számot vállaló Hosszú Katinka is bemutatkozik.

A magyarok közül elsőként Verrasztó Evelyn 100 méter pillangón ugrik majd be a Kazan Arena – a helyi futballcsapat stadionja – közepén kialakított medencébe a magyar idő szerint 8.30 órakor rajtoló előfutamok során. Ugyanitt áll majd rajtkőre a szám tavalyi ifjúsági olimpia bajnoka, a 2013-as junior-világbajnokságon ezüstérmes, 18 éves Szilágyi Liliána.

A férfi 400 méteres gyorsúszás utolsó, azaz hetedik előfutamában Bernek Péterért szoríthatnak a magyarok. A BVSC 23 éves versenyzője évekig hátúszó specialistának számított – 2010-ben Szingapúrban ifjúsági olimpiai bajnoki címet is nyert –, tavaly azonban váltott, döntését pedig igazolta a dohai rövidpályás világbajnokságon szerzett aranyérme. Ugyanebben a számban a nőknél Kapás Boglárka indul. A délutáni programban csak ennek a két egyéni számnak a döntőjét rendezik meg, emellett pedig a férfiaknál és a nőknél is a 4x100 méteres gyorsváltók fináléjára kerül sor. A staféták első napi versengésében a magyarok nem érdekeltek.

Vasárnap rendezik a 200 méteres női vegyes úszás előfutamait, a hét egyéni versenyre nevezett Hosszú Katinka címvédőként a szám favoritja, mellette pedig Jakabos Zsuzsanna is bizonyíthat.

Férfi 50 méter pillangón Cseh László áll rajtkőre, míg a 200 méter mellen sporttörténelmi – harmadik – címvédésére készülő Gyurta Dániel a rövidebb távon, azaz 100 méteren „melegít be” a nyitónapon.


Elfoglaltuk a magyar "garázst", itt történik az olajcsere versenyszámok között! Holnap kezdődik...! #Kazan2015 #IronLady...

Posted by Katinka Hosszu on Saturday, August 1, 2015