Hosszú Katinka elárulta, mikor fejezi be

Fotó: BioTech USA

-

Négy év múlva, a tokiói olimpián még versenyezne, aztán a tervei szerint körülbelül 2021-ben fejezné be pályafutását az úszóvilágbajnok.


Hosszú Katinka, a 200 vegyes világcsúcstartója rendkívül élvezi a versenyzést és a közös munkát férjével, Shane Tusuppal, ezért a családalapítást is csak akkor kezdik el, amikor az úszással már felhagyott.

Az ötszörös világbajnok 27 éves úszó ezt azon a sajtóbeszélgetésen árulta el, amelyet az ötkarikás játékok nemzetközi szponzora, a Procter&Gamble által elindított „Köszi, Anyu” kampánya keretén belül rendeztek meg. Hosszú Katinka édesanyja, Bakos Barbara Hosszú gyermekkorára visszaemlékezve elmondta, mindig is motiválta őt, ha szülei örültek a sikernek, ugyanakkor a célokat ő állította maga elé.

Bakos szerint Hosszút csak pozitív megerősítéssel lehet motiválni, mint azt kiemelte, olyan, hogy rossz eredmény nincs: ha egy időeredmény esetleg nem olyan, mint annak lennie kell, akkor az azért jó, mert ki lehet elemezni a hibákat.

A Vasas úszója fiatalkori versenyeire visszagondolva elmondta, az elején még szerette, ha szülei a helyszínen szorítanak neki, ugyanakkor ez később megváltozott, s édesanyja csak 2014-ben kezdte el újra az uszodákat látogatni, a berlini Európa-bajnokságon, majd tavaly a kazanyi vb-n is a helyszínen szurkolt. Ezzel kapcsolatban Hosszú megjegyezte, férjével együtt közösen úgy döntöttek, hogy mindkettejük családja ott lesz majd a riói olimpián is.