Hosszú Katinka döntött: nem lesz ott a FINA-gálán

Fotó: MTI/MTVA / MÚSZ / Szaka József

-

A világbajnok magyar úszónő és edző férje, Shane Tusup levélben értesítette a Magyar Úszószövetséget, hogy nem mennek el a nemzetközi szövetség január 31-ei, budapesti gálájára.


Pedig elképzelhető, hogy ismét Hosszú Katinka lesz az év úszónője, ebben az esetben azonban képviseletükben átveszi majd valaki a díjat – ezt is közölték Hosszúék a levélben. Közben Hosszú Katinka csütörtökön reggel a Facebookra kitett egy képet ezzel a szöveggel: „Ismét úton vagyunk, holnaptól Nizzában versenyzem. De csak a hétvégére megyünk, hétfőtől megint otthon leszünk. A tetteid hangosabbak a szavaidnál.”


Ismét úton vagyunk, holnaptól Nizzában versenyzem. De csak a hétvégére megyünk, hétfőtől megint otthon leszünk :) "A...

Posted by Katinka Hosszu on Wednesday, 20 January 2016

A többszörös világ- és Európa-bajnok versenyző a gála idején valószínűleg a luxemburgi Euro Meet úszófesztiválon áll rajhoz, amelynek a honlapján megjelent múlt heti közlemény szerint ott lesz a január 29-31-én sorra kerülő verseny mezőnyében. Hosszú a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) január 14-i ünnepségén, az Év sportolója gálán sem jelent meg, helyette édesanyja vette át az év legjobb női sportolójának járó elismerést.


Amint a MOB csütörtökön az MTI-nek megerősítette, Borkai Zsolt szerdán este beszélt Hosszú Katinkával, és abban maradtak, a jövő héten egyeztetnek időpontot a vitás kérdések rendezésére. A MOB-elnök elmondta, Hosszú hívta őt telefonon, és megbeszélték, amikor nizzai versenye után a jövő héten hazajön, kitűznek egy időpontot a négyszemközti találkozóra.


Borkai Zsolttal leül beszélgetni Hosszú Katinka


Hosszú Katinka először karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette, hogy elégedetlen a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) teljesítményével és hozzáállásával. Kritikáit január 6-án, ugyancsak sajtótájékoztatón megismételte, egyben kijelentette: nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a szövetség ajánlott számára decemberben. Erre a sajtóeseményre Kiss László is elment, ám utána hiába próbált beszélni az úszóval, Hosszú elhagyta a termet. A szövetségi kapitány az ügy folyományaként lemondott posztjáról, de három nappal később Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök közölte, hogy a szakember meggondolta magát, és folytatja a munkát.