Hosszú hagyomány szakad meg a Várban a Bocuse d'Or miatt

-

A nemzetközi szakácsverseny gálavacsorája miatt a Széchényi Könyvtár bezár három napra. Az elmúlt évtizedekben ilyen még nem fordult elő. A verseny tavalyi döntőjén Lyonban Orbán Ráhel és Schmitt Pál is ott volt.


Rendkívüli, háromnapos zárvatartásról tett ki egy rövid közleményt a honlapjára az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK). A szövegben annyi áll, hogyAz Oroszlános udvart a kezelője, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. nemzetközi rendezvény részére kiadta. Ezért a könyvtár – a megközelítés akadályoztatása miatt – 2016. május 10., 11. és 12. napján zárva tart.

Ezzel az OSZK gyakorlatilag megerősítette azt a korábbi információnkat, hogy a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny Oroszlános Udvarban tartandó gálavacsorája miatt be kell majd zárni a könyvtárat, ami azért különleges döntés, mert az OSZK az elmúlt évtizedekben - egy forrásunk szerint az elmúlt 210 évben - soha nem zárt be rendezvény miatt. Pedig volt ott Operett Gála, tisztavatás, és filmet is forgattak az udvarban.

A Bocuse d’Or Europe-ot május 10-11 között a budapesti Hungexpón tartják. Az eredményhirdetés utáni záró gálavacsora lesz a Budai Várpalotában, az Oroszlános Udvarban.

Az állam 614 millió forinttal támogatja az esemény megrendezését. A világverseny tavalyi döntőjén, Lyonban részt vett Orbán Ráhel és Schmitt Pál is.