Hosszú és Bernek Európa-bajnok, Jakabost a második helyről zárták ki

-

A délelőtti selejtezőben világcsúcsot úszó Hosszú Katinka 4 perc 19.75 mp-es idővel aranyérmes lett 400 vegyesen a netánjai rövidpályás Európa-bajnokságon.


„Egy rosszabb forduló itt a rövid pályán, és már nem olyan lesz az idő, mint amilyet az ember szeretne. Éreztem is az utolsó gyors fordulón, hogy nem úgy sikerült, szerintem azon ment el a világcsúcs” – mondta Hosszú Katinka az M4-nek, utalva arra, hogy szinte végig világrekordon belül úszott, de az utolsó métereken elúszott a reggeli csúcsa. „Nekem az nagyon nagy dolog, hogy egy nap alatt sikerült 4.20 alatt úsznom, és ha már nem lesz több érmem ezen az Európa-bajnokságon, azt sem bánom, mert délelőtt világcsúcsot úsztam” – nyilatkozta a világbajnok magyar úszó, aki 100 háton a legjobb idővel jutott a csütörtöki délutáni döntőbe.


Jakabos nem érti, mi történt

Ugyanebben a számban Jakabos Zsuzsanna másodikként ért célba a döntőben, de valószínűleg szabálytalan forduló miatt kizárták. „Fogalmam sincs, hogy milyen szabálytalanságot csináltam, amitől gyorsabb lettem volna, és nem úsztam 350 métert se. Örülök nagyon az időmnek, szerintem második lettem” – mondta Jakabos Zsuzsanna.


Jakabos azért elégedett


A nap második magyar érdekeltségű döntőjében, férfi 400 gyorson a világbajnoki címvédő és világranglista-éllovas Bernek Péter szinte végig vezetve nyerte meg az aranyérmet.


Bernek a 800 gyors királya


„Úgy éreztem, hogy végig tudom kontrollálni a versenyt, még akkor is, amikor a hajrában a nagy öreg, Paul Biedermann jött fel. Nagyot fogunk csatázni 200-on is. Ahhoz képest, hogy egyáltalán nem készültünk erre a versenyre, ez remek eredmény, és az olimpiára nézve is jó előjel” – hangzott az újdonsült Európa-bajnok Bernek nyilatkozata.