Hosszú és Cseh lett az év sportolója

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Hosszú Katinka és Cseh László lett 2015 legjobb női és férfi sportolója a Magyar Sportújságírók Szövetsége tagjainak szavazatai alapján. Az edzőknél Dárdai Pál nyert, Király Gábor lett az év focistája, a legjobb csapat pedig a fociválogatott.


Az év női sportolója Hosszú Katinka lett, aki austini versenyzése miatt nem lehetett jelen a Nemzeti Színházban, így a háromszoros olimpiai bajnok Balczó András végül az úszónő édesanyjának adta át a díjat.

Az év férfi sportolója Cseh László lett, akinek a díjat az olimpiai bajnok vívó, a MOB főtitkára, Szabó Bence, illetve az egykori aranylabdás futballista, a korábbi magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus adta át.

„Tavaly januárban, amikor klubot és edzőt váltottam, azt mondtam, olimpiai bajnok akarok lenni. Sokan azt hihették, túl nagyokat gondolok magamról. Szerencsére sikerült megmutatni, mi van bennem. Remélem, sikerül valóra váltani az álmom” – nyilatkozta Cseh.

Az év góljának Priskin Tamás Norvégia elleni találatát választották, de a magyar válogatott amúgy is tarolt: az év edzője Dárdai Pál lett, az év focistája Király Gábor, az év csapata pedig az Eb-re 44 év után kijutó nemzeti csapat.

A Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíját Szepesi György, a Magyar Sportújságíró Szövetség életműdíját a legendás tornaedző, Károlyi Béla kapta – a két kitüntetettet állva ünnepelte a Nemzeti Színház közönsége.