Hosszan tartó hőség jön péntektől

-

Kedd éjfélig meghosszabbította a a hőségriasztást az országos tisztifőorvos, egyet emelt is a szinten. Éjjel sem lesz jó a helyzet.


Péntektől jövő csütörtökig minden nap 33-37 fok lehet, este pedig 17-22 fok várható (kivéve a pénteket, mikor valahol lehet 15 fok is.) Miután a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot, az országos tisztifőorvos péntektől harmadfokúra emeli a hőségriasztást, egészen kedd éjfélig.

Az ÁNTSZ közleménye szerint a következő napokban az ország nagy részén száraz idő lesz, frissítő záporokban pénteken majd a jövő hét közepétől lehet bízni. Nem látszik, mikor enyhülhet az idő.


Tanácsok az ÁNTSZ-től

A nagy melegben igyunk többet, 11-15 óra között ne legyünk a tűző napon - vízparton sem -, felhevült testtel ne ugorjunk vízbe, a szabadtéren dolgozók illetve a fesztiválozók használjanak napkrémet, gyerek és állat ne maradjon a tűző napon parkoló autóban. Ajánlott több órát légkondicionált helyiségben lenni. A hőség az egészséges szervezetet is megterheli, de a kisgyerekek és idősek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők különösen veszélyeztetett helyzetben vannak. Vezetni is nagyobb odafigyeléssel kell.