Hosszan bírálta Magyarországot az ENSZ-ben az amerikai követ

-

Az antiszemitizmus és a menekültellenesség együtt jár, mondta Samantha Power, aki beszédének jelentős részét Magyarországnak szentelte.


Az amerikai kormánynak megakadt a torkán a Bayer-ügy: az ENSZ antiszemitizmussal foglalkozó találkozóján elmondott beszédének jelentős részét szentelte Magyarországnak az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete – írja a Népszabadság.


Az antiszemitizmus nem csak a zsidókra jelent veszélyt, hanem a pluralizmus és sokszínűség elveire és az általunk nagy becsben tartott alapvető jogokra is

– mondta beszédében Samantha Power, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete.


Azok a személyek, akik a zsidókat bántják, általában a bevándorlókat és a menekülteket is zaklatják, jelentette ki, majd hozzátette: ez nem csak az egyénekre, de kormányokra is igaz. Ennek pedig Power szerint Magyarország az egyik példája.

Power beszédének jelentős részét szentelte Magyarországnak. Más országokat is említett, de csupán egy-egy mondatban. Négy gépelt oldalnyi beszédéből másfél oldal kizárólag Magyarországról szól.

Power szerint Magyarországot az egyre erősödő idegengyűlölet és a bigottság egyéb formái jellemzik. Megemlítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: Európát keresztény területként szeretné megtartani azáltal, hogy meggátolja a muzulmán menedékkérők érkezését, és rájátszott az emberek félelmeire, amikor közölte, minden európai terrorista migráns.