Hosszabbításban kaptunk ki Ausztriától a hoki vébén

Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség / MTI / Magyar Jégkorong Szövetség / MTI

HÁTTÉR

A magyar válogatott negyedik mérkőzését játszotta a dél-koreai világbajnokságon, a 4–4-re végződött rendes játékidő után emberhátrányból kapta a döntő gólt a túlóra negyedik percében.


DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG

MAGYARORSZÁG–AUSZTRIA 4–5 – hosszabbítás után (0–0, 3–3, 1–1, 0–1) MAGYARORSZÁG: Hetényi Z. – Vas M., Tokaji, Sofron, Bartalis, Hári – Szirányi B., Gröschl, Mihály Á., Nagy K., Kóger – Pozsgai, Hüffner, Benk, Sebők, Azari – Varga A., Orbán, Kovács Cs., Magosi. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz AUSZTRIA: Starkbaum – Altmann, Schumnig, Lebler, Koch, Hundertpfund – Heinrich, Schlacher, Komarek, Oberkofler, Iberer – Muhlstein, Bacher, N. Petrik, Schiechl, B. Petrik – Peter, Mitterdorfer, Fischer, S. Geier, M, Geier. Szövetségi kapitány: Emanuel Viveiros Gólok: 27:11 Bartalis (Szirányi – 1–0, ee.), 28:27 Sebők (Benk – 2–0), 31:50 Hundertpfund(Lebler – 2–1), 33:32 Heinrich (Koch, Hundertpfund – 2–2), 35:51 Heinrich (Hundertpfund, Koch – 2–3, ee.), 39:59 Sebők (Azari, Benk – 3–3), 47:40 Iberer (Oberkofler – 3–4), 53:51 Kovács Cs. (Magosi, Pozsgai – 4–4), 63:45 Lebler (Heinrich – 4–5, ee.) Kiállítások: 4, ill. 14 perc

A kiújuló sérülése miatt Vas János nélkül kezdő magyar válogatott remek első harmadot produkált, dominálta a mérkőzést, 16 kapura lövésével szemben az osztrákok csak hármat tudtak felmutatni, viszont gólt ekkor még nem sikerült összehozni, 0–0-ra végződött az első játékrész. A második harmad első felében aztán két góllal ellépett a magyar válogatott: Bartalis István a harmadik emberelőnyünkből megszerezte a vezetést, majd egy perccel később Sebők Balázs lőtte meg első gólját a felnőtt válogatottban. Nem sokkal később az osztrákok is belelendültek, és egy négyperces periódus során fordítani tudtak. A második harmad a szünetbe átnyúló videózással végződött, amelynek a végén megadták Sebők második gólját, így gyakorlatilag az öltözőben ülve egyenlített a válogatott. A harmadik harmadban Ausztria megszerezte a vezetést emberelőnyből, aztán hat perccel a vége előtt egyenlített Kovács Csaba, és az utolsó másodpercekben már a győzelemért játszott a fórba került magyar csapat – Hetényi Zoltán is lekorcsolyázott a legvégén, de az eredmény már nem változott. A hosszabbítást is előnyben kezdte a válogatott, majd újabb osztrák kiállítás következett, de átvészelték a nehéz időszakot, és a túlóra első fórjából Lebler révén a pluszpontot jelentő győzelmet is megszerezték. Mivel a házigazda dél-koreaiak elszenvedték negyedik vereségüket is, a magyar válogatott már biztosan jövőre is a divízió I/A világbajnokságon szerepel majd.


A világbajnokság állása

1. Szlovénia 9 (12-5) 2. Ausztria 8 (14-7) 3. Japán 6 (6-7) 4. Ukrajna 4 (10-11) 5. MAGYARORSZÁG 3 (7-9) 6. Dél-Korea 0 (8-18)