Hősként ünneplik a szikhet, aki a turbánjával segített egy kisfiún

-

Az Új-Zélandon tanuló indiai férfi egy elütött gyerek vérző feje alá tette a textilt. Most egy bútorcég bebútorozta a lakását.


A 22 éves indiai Harman Singh közgazdaságot tanul Új-Zélandon, Aucklandben. Az utóbbi napokban az egész ország megismerte a nevét: azzal került be a hírekbe, hogy a turbánjával segített egy öt éves elütött fiún, a textilt a feje alá tette a vérző sérültnek a május 15-i baleset után - írja a Daily Mail.

A szikh vallás szerint a turbán az ember része, azt csak otthon, a külvilág kizárásával lehet levenni, például hajmosáskor. A döntésével Singh szinte nemzeti hős lett Új-Zélandon, főleg, hogy utána meg is látogatta a megsérült fiút a kórházban, vitt neki lufit és egy üdvözlőkártyát. A fiú szülei ugyancsak rengetegszer köszönetet mondtak neki, és a Facebookon szintén ezrével érkeztek a kommentárok.A történet azonban ezzel még nem ért véget: a helyi One News hírcsatorna a férfi otthonában forgatott, az összeállításban pedig látható volt, hogy Singh egy matracon alszik, és olcsó műanyag kerti bútorok vannak a lakásában.

A csatorna ezért felkereste a Big Save Furniture nevű bútoráruházat, amely készségesen adott bútort Singhnek ingyen. Ágyat, ülőgarnitúrát, dohányzóasztalt kapott a férfi, aki csak annyit tudott mondani, hogy "köszönöm, nagyon boldog vagyok", majd elsírta magát. Amikor összeszedte magát, hozzátette: ez volt élete legnagyobb meglepetése, a tavaly elhunyt apja pedig büszke lenne rá, ha látná.