Hőség és vihar miatt is figyelmeztetést adtak ki

-

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint az ország nyugati felén vasárnap estétől heves zivatar, sőt, akár jégeső is várható. A kánikula azonban továbbra is kitart. A hőség és a vihar miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.


A közelgő viharról és az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéséről ITT írtunk korábban. A héten az időjárás a következőképpen fog alakulni a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint.


Hétfő

Az erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből észak-nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással és jégesővel. A nyugati szél északnyugatira fordul és megerősödik,a zivatarokat viharos kifutószél jellemezheti. Nyugaton már csak 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, keleten még kitart a kánikulai meleg.


Kedd

Változóan felhős lesz az ég, záporok főleg még a nap első felében lehetnek. Az északnyugati szél erős marad. 24 fok köré mérséklődhet a kánikula.


Szerda

A napsütés mellett csak néha növekszik meg a felhőzet, zápor csupán elszórtan fordulhat elő.


Csütörtök

Kellemesen meleg, napos időre van kilátás. Erősödik a nappali felmelegedés: 26 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.


Péntek

Nagy bizonytalanság mellett pénteken záporok, zivatarok, szombaton esők fordulhatnak elő, átmeneti lehűléssel.