Horváth minden tervet boríthat a Videotonnál

Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

-

Kovács Zoltán sportigazgató elmondása szerint Horváth Ferenc maradhat a Videoton FC labdarúgócsapatának vezetőedzője, amennyiben a csapat dobogós helyen zárja a bajnokságot, és megnyeri a Magyar Kupát.


„Horváth Ferencnek a bajnokság végéig szól a szerződése, és kimondva-kimondatlanul is arról van szó, hogy nyáron külföldi edzőt szeretnénk szerződtetni. Ettől függetlenül van egy kiskapu, ami még nagyobbra nyílhat, ha jönnek az eredmények, ha májusban is dobogósok vagyunk és a Magyar Kupát megnyerjük” – mondta Kovács Zoltán az InfoRádiónak.

A Videoton címvédőként rendkívül gyengén kezdte az új idényt, ezért távozott Burcsa Győző klubigazgató, valamint a francia Bernard Casoni vezetőedző. A csapatot egy ideig Pető Tamás irányította megbízott trénerként, majd október 6-án nevezték ki Horváth Ferencet.


Feczesinék a Magyar Kupában a Fradival találkoznak


„A rosszul sikerült rajt után az idény végén jól szerepelt a Videoton, összességében jónak értékelhető az együttes 2015-ös teljesítménye" - szögezte le Kovács, aki szerint Horváth munkamódszerei is segítettek abban, hogy a csapat a körülményekhez képest szépen zárta az évet.

A székesfehérváriak az OTP Bank Liga tabellájának harmadik helyén töltik a téli szünetet, a Magyar Kupa negyeddöntőjében pedig a címvédő Ferencvárossal találkoznak.