Horvát klubban venne részesedést a Puskás Akadémia

Forrás: VS.hu/Zagyi Tibor

-

Egy eszéki lap információi szerint Felcsútról is pályáznak az anyagi gondokkal küzdő NK Osijek egy részének megvásárlására.


A Glas Slavonije napilap úgy tudja, hogy éppen a felcsútiak kedvéért hosszabbították meg december 24-ig a pályázati határidőt, hogy legyen idejük minden szükséges dokumentumot beszerezni. A lap birtokába került információk szerint a Puskás Futball Klub Kft. komolyan érdeklődik a horvát élvonalban szereplő NK Osijekben szerezhető részesedés iránt.

Az már kicsit homályos, és némileg kétségbe vonja a lap értesüléseit, hogy állításuk szerint a vételi szándékot jelezni hivatott levelet egyrészről a horvát újság által technikai igazgatónak titulált Mészáros László írta alá (a klub honlapja szerint ő műszaki igazgató, ami inkább a stadion működtetésében játszott szerepre utal, ennek az angol fordítása valóban lehet technical director), másrészről viszont egy Halmi Tamás nevű személyt említenek, aki a Mészáros és Mészáros Kft. ügyvezetője, de a Puskás Akadémiánál nincs tisztsége.


A felcsúti Pancho Aréna


A lap leírja a felcsúti klub rövid történetét, a Real Madriddal ápolt kapcsolatát, valamint azt, hogy jelenleg igen erős a horvát szál a Puskás Akadémiánál. A keretben lévő három játékos mellett a technikai stábot is horvát szakemberek alkotják, élükön a vezetőedzővel, a vb-bronzérmes Robert Jarnival.

A Puskás Akadémiáról már szeptemberben is elterjedt, hogy külföldi klubot vásárolnak, akkor a román sajtó írt arról, hogy egy helyi harmadosztályú csapatot vesznek meg a felcsútiak. Később kiderült, a hírből annyi igaz, hogy az akadémia együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány által is támogatott csíkszeredai Székelyföldi Fociakadémiával.