Horogkeresztet festettek a debreceni Nagytemplomra

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Egyelőre nem tudni, ki és miért tette.


Ismeretlen tettes vagy tettesek fordított keresztet, valamint horogkeresztet festettek a Debreceni Nagytemplomra - tájékoztatta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t. Dobó Dénes elmondta: csütörtök délben a Nagytemplom egyik lelkésze tett bejelentést az esetről. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen tettes vagy tettesek azonosítása és felkutatása érdekében.

A Debreceni Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetés gyanúja miatt indított nyomozást. A nyomozók megkezdték a közelben lévő térfigyelő kamerák felvételeinek elemzését.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, elítéli és felháborítónak tartja, hogy vandálok horogkeresztet festettek a város emblematikus épületére. Debrecen büszke arra, hogy a vallási felekezetek egyetértésben végzik tevékenységüket, egymást tisztelve szervezik híveik hitéletét – írta Papp.


Nem tűrjük, hogy alattomos vagy rossz szándékú emberek ezt a békés viszonyt rombolják, és nem tűrjük, hogy bárki a fasizmus jelképeivel megmérgezze Debrecen városának békés légkörét.