Horogkereszt a Petőfi-kutató Morvai kapuján

-

Május 1-jére virradóra festettek ismeretlenek horogkeresztet a kapura, és azt is odaírták, „Megdöglesz Petőfi!” A rendőrség nyomoz.


A MEGAMORV – Petőfi Bizottság Egyesület szombat reggel arról tájékoztatta az MTI-t, hogy május elsejére virradóra ismeretlenek horogkereszteket és „Megdöglesz Petőfi!” szöveget festettek Morvai Ferenc nagyrédei üzemének kapujára, az irodaház ablakait pedig kövekkel dobták be. A Petőfi-kutatás mecénásaként ismert üzletember, a Morvai Kazán Magyarország Kft. tulajdonosa feljelentést tett – közölték.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt eljárást kezdeményezett – közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

Nem ez az első alkalom, hogy Morvai Ferenc halálos fenyegetést kap. „Évekkel ezelőtt Kiskőrösön eszméletlenre verték, kezeit hátrakötötték, gépkocsiját felgyújtották, a hátára pedig ráírták: »Ha tovább folytatod a Petőfi-kutatást, így jár a családod is!« A rendőrség a mai napig nem találja a tetteseket” – olvasható a közleményben.

Hozzátették: a nagyrédei vállalkozót nem rettentette el a fenyegetés, és júliusban eltemetik „Petőfi Sándor Barguzinból hazahozott földi maradványait”.