Hornyák: Nem támadtam Hosszú Katinkát

Fotó: MTI / AP / Matt York

-

Az úszóedző szerint csak azért tolták rá a doppingvádakat, mert elindult az úszószövetség tisztújításán.


Hornyák Viktor tagadja, hogy köze lenne a Hosszú Katinkát doppingváddal illető cikkhez. „Nekem semmi bajom Hosszú Katinkával, sőt, rajongója vagyok, szurkolok neki”- mondta az atv.hu-nak Hornyák, cáfolva az elmúlt napokban, a sajtóban személyével kapcsolatban megjelent vádakat.

Az úszóedző szerint azért próbálták belekeverni az ügybe, mert elindult a hazai úszószövetség tisztújításán. Egyébként pedig ő maga sem hiszi, hogy Hosszú Katinka tisztességtelenül versenyezne.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke kedden egy újságírói kérdésre válaszolva elmondta: vannak olyan sejtések is, amelyek szerint egy, a szövetség vezetői posztjáért induló személy áll a Hosszú Katinka elleni támadás mögött, erre ugyanakkor jelenleg nincsenek bizonyítékok. Ez az illető – aki egyébként alulmaradt az elnökválasztásban – Gyárfás Tamás szerint több vádaskodó levelet is írt, többek között a MOB elnökének és a miniszterelnöknek

Hornyák szerint egy provokáció miatt kapott széles nyilvánosságot a Swimming World Magazine-ban megjelent cikk. Úgy véli, mivel az úszószövetségben nem tudták elnyomni őt, „a régi, kommunista propagandát alkalmazva egyszerűbb volt engem odakötni ehhez a külföldi hírhez, mondván, hogy Magyarországon nem kaptam médiafelületet és kénytelen voltam külföldi laphoz fordulni”.

Hornyák ugyanakkor nagyon sajnálja, hogy az ügybe belekeverték Hosszú Katinkát, „aki teljesen ártatlan”.