Hondával száguldott a Milan, Balogh visszatért, dráma a rangadón

Fotó: AFP / GIUSEPPE CACACE

-

Újabb győzelmet aratott az egyre jobban összeálló Milan az olasz focibajnokságban, Sinisa Mihajlovic csapata hazai pályán 2-1-re verte a Genoát. A Fiorentina egy utolsó percben szerzett góllal verte az Intert.


A meccs egyik legjobbja a sokat kritizált, de Mihajlovictól az utóbbi időben egyre több lehetőséget kapó Keiszuke Honda volt, aki az első félidőben megmentett egy labdát, így döntő szerepet játszott abban, hogy beadása után a Milan gólzsákja, Carlos Bacca megszerezte a vezetést.A második félidőben Honda maga vállalt be egy lövést 28-30 méterről, és a földön lepattanó, így felgyorsuló labda meglepte a Genoa kapusát, Mattia Perint, és a kapuban kötött ki.A 92. percben a semmiből szépített a vendégcsapat, volt csapata ellen Alessandro Cerci sodorta be a labdát közelről.

Csereként a hajrában beállt az elmúlt szezon egyik legjobb Milan-játékosa, Jeremy Ménez, aki felépült makacs sérüléséből; a francia támadó utoljára tavaly április 29-én, pont a Genoa ellen lépett pályára utoljára.

A szezon első felében rendkívül hullámzóan teljesítő Milan már kilenc tétmeccs óta veretlen (6 győzelem, 3 döntetlen), utoljára január 6-án, a Bolognától kapott ki. A Milan a következő fordulóban rangadót játszik Nápolyban.


A Palermo hazai pályán 3-1-re kikapott a Torinótól. A Serie A egyetlen magyar játékosa, Balogh Norbert a legutóbbi két fordulóban betegség miatt nem volt a szicíliaiak keretében, ezúttal pedig a kispadról nézte végig a találkozót.

A vasárnap esti rangadón a Fiorentina hazai pályán az utolsó percben szerzett góllal győzte le 2-1-re az Intert, pedig Paulo Sousa csapata a szünetben még 0-1-re állt.

Serie A, 25. forduló:
Palermo-Torino 1-3 (1-2)
Sampdoria-Atalanta 0-0
Udinese-Bologna 0-1 (0-0)
AC Milan-Genoa 2-1 (1-0)
Fiorentina-Internazionale 2-1 (0-1)

A tabella állása:
1. Juventus 57 pont
2. Napoli 56 pont
3. Fiorentina 49
4. Roma 47
5. Inter 45
6. Milan 43