Homoszexuálisok nem léphetnek egy michigani autószerelő műhelybe

-

A fegyvertulajdonosok viszont igen.


A grandville-i Brian Klawiter, akinek egy autószerelő műhelye van, a Facebookon indított egy kampányt, hogy azoknak, akik rendelkeznek fegyverviselési engedéllyel, kedvezményt biztosít.


Én keresztény vagyok. A cégem úgy fog működni, hogy erre reflektál. Becstelenség, tolvajlás, erkölcstelen viselkedés nem üdvözölt itt. És nem fogok habozni, hogy elfogadok-e egy olyan munkát, amely nyíltan meleg személyektől érkezik. A homoszexualitás rossz

– mondta Brian Klawiter.


A Facebook-bejegyzése nagy ellenkezést váltott ki, egy következő posztjában arról ír, hogy ezt mindenki megteheti – anélkül, hogy megölnék családtagjait vagy barátait.

Később elmondta Klawiter, a konzervatív amerikaiaknak is joguk van a szólásszabadsághoz, és kiáll a korábbi állításai mellett, nem vonja vissza őket.


Úgy látszik, hogy ha fehér (vagy ahhoz közeli) vagy, van munkád, templomba jársz, és saját fegyvered is van, akkor te rasszista, bigott és összeesküvéselmélet-hívő vagy. Túl sokan közülünk nem mondanak semmit. Nos, a szólás szabadsága nem csak a liberálisokra igaz.

A CNN-nek Klawiter elmondta, miután tiltakozók jelentek meg a házánál, kihívta a hatóságokat. Életveszélyes fenyegetéseket és hívások százait kapta azóta, amióta kirakta a Facebookra az első bejegyzését.


Hozzátette azt is, hogy nem kérdezi meg az ügyfeleitől, hogy homoszexuálisok-e, de akiken látja, azokat nem szolgálja ki.

Michigan állam nem tiltja a szexuális irányultságon alapuló diszkriminációt, de egyes helyi önkormányzatok igen. Grandville pont nem.