Holnap se lesznek nyitva az üzletek, nem csak vasárnap

Fotó: VS.hu / Hirling Bálint

-

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tájékoztatása szerint a március 15-én hatályba lépett új szabályok alapján az ünnepi hétvégén, május 1-jén, pénteken és május 3-án, vasárnap is kötelesek zárva tartani az üzletek. Szombaton viszont minden marad a régiben, és nyitva lesznek.


Az új szabályok szerint tarthatnak nyitva az üzletek az ünnepi hétvégén - hívta fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség. A törvény szerint a munkaszüneti nap és a vasárnap egyaránt zárva tartási időszaknak számít. Ez azt jelenti, hogy mind május 1-jén, mind május 3-án az üzletek kötelesek zárva tartani - áll a közleményben.

A kivételek egységesen érvényesek mind május 1-jére, mind május 3-ra. Ez azt jelenti, hogy a benzinkút, a gyógyszertár, a repülőtéri, buszpályaudvari, vasúti pályaudvari üzlet, a piac, a helyi termelői piac és a vásár mindkét napon nyitva tarthat, ha az üzemeltető, vagy a tulajdonos így dönt.

Déli 12 óráig alkalmazott dolgozhat a virágboltban, újságboltban, a kizárólag pékárut, továbbá tejterméket árusító üzletben. A 200 négyzetméternél kisebb árusítóhely bármikor nyitva lehet az ünnepnapokon, ha a tulajdonos vagy a segítő családtag áll a pult mögött.