Holnap még biztosan nem startol Pesten a villanyautós Green Taxi

-

A VS.hu megtudta, hogy a cég indulásáról és a részletekről valamikor a következő hetekben tartanak sajtótájékoztatót.


A Magyarországon elsőként kizárólag elektromos autókkal fuvarozó taxitársaság, a Green Lite Taxi Kft. nyilvánosan korábban sem határozott meg konkrét indulási dátumot, honlapján most is mindössze a hamarosan ígéret szerepel. Szeptember elején a hallotaxi.hu oldalon megjelent – munkavállalókat toborzó – hirdetményben is csak az állt, hogy októberben kezdi meg a szolgáltatást 65 Nissan Leaffel. Dolgozókat még mindig keres a cég, de ebben az álláshirdetésben sem említi, mikor kellene kezdeniük.


Viszont a honlapján elérhető információkból egyértelműen kiderül, mi szükséges még ahhoz, hogy utasokat szállíthasson. Még nincs ugyanis a „bejelentéshez kapcsolódó regisztrációs száma”, nincs döntés a „bejelentéshez kapcsolódó regisztráció időbeli hatályáról”, nem tudni, hány autóval üzemel majd, és nem tisztázott a „tevékenységi engedélyhez kapcsolódó felelősségbiztosítás mértéke” sem – mindezek intézése „folyamatban” van, olvasható a cég oldalán.

A napi.hu holnapi indulásról szóló cikkében zárójelben megemlíti, hogy a piacon az új cég mögött többen a korábbi reptéri vesztegetési ügybe keveredett Zóna Taxit, pontosabban annak tulajdonosát Veres Istvánt vélik felfedezni, de a Green Lite Taxi Kft. a VS.hu-nak küldött közleménye – kimondatlanul is – cáfolja ezt: „A Green Lite Taxi Kft. elnevezésű új taxi társaság 75 százalékos tulajdonosa az Externet Nyrt., 25 százalékos tulajdonosa Kovács Gergely az Externet Nyrt. vezetőségének tagja. A tulajdonos vállalat 7 éve a budapesti tőzsdén jegyzett cég, a tőzsde szigorú szabályainak megfelelő, átlátható, mindenki számára elérhető tulajdonosi szerkezettel, valamint rendezett, stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cég.“

A budapesti taxitársaságok között a fent említett 65 autóval a Green Taxi nem lenne a legnagyobbak közt, a napi.hu szerint a legjelentősebb flottája, több mint ezer autója a Főtaxinak van, utána jön a CityTaxi körülbelül nyolcszáz, majd 500-500 kocsival az RT5, a 6x6 és a TaxiPlus.