Hollywood készen áll minden idők legnagyobb premiervetítésére

Fotó: Getty Images / David McNew

-

Az eddigi legnagyobb nézőszámú hollywoodi premiernek jósolják a Star Wars: Az ébredő Erő első vetítését. A város ma este gurítja ki a vörös szőnyegeket a VIP-premierre.


A Hollywood Boulevard-t mintegy nyolcszáz méter hosszan már lezárták, a sugárúton egy fehér ponyvával letakart folyosót alakítottak ki a ma esti VIP-premierre érkező sztárvendégeknek. Hétfőn este három filmszínház teríti le maga elé a vörös szőnyeget: a Star Wars: Az ébredő Erőt a TCL Chinese Theatre-ben, ahol az 1977-es Csillagok háborújának is volt a premierje, az El Capitan Theatre-ben és az Oscar-gáláknak is helyet adó Dolby Theatre-ben vetítik majd.

Hollywoodban jelenleg minden a Star Wars új részéről szól, hatalmas fényreklámok, lézerkardozó Darth Vaderek hirdetik az Oscarnál is jobban várt eseményt. A biztonsági személyzetet megsokszorozták, a hét végi nyilvános premierre várakozó rajongóknak pedig megengedték, hogy a hollywoodi Hírességek sétányán, a sztárok kéz- és lábnyomain táborozzanak. Állítólag sokaknak legalább 24 órát kell majd sorban állniuk a további jegyek megvételére.

Los Angeles főparancsnoka szerint a rendőrség készenléti állapotát meg kellett háromszorozni egy hagyományos premierhez képest.