Hollandiában legális szexszel lehet fizetni a vezetési leckékért

-

Az ország igazságügyi minisztériuma szerint ezt nem illegális prostitúció.


Pár holland autósiskolában lehet szexszel fizetni a vezetési leckékért, igaz, azt nem lehet tudni, pontosan mennyibben. A rotterdami rendőrség illegális prostitúció miatt indított vizsgálatot az ügyben, valamint a holland parlamentben is szóba került.


Az ország igazságügyi miniszterének, Ard van Steurnek és az illetékes közlekedési miniszternek, Melanie Schultz van Haegennek is feltették a kérdést a képviselők. Az igazságügyi minisztérium szóvivője szerint azonban így fizetni az órákért nem számít szexmunkának. Indoklása szerint, az oktatók a tanulóvezetőknek nem pénzt ajánlanak fel szexért, hanem vezetési órákat. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy mindkét miniszter elítéli az ilyen cserét, és egyébként nem is egy szokványos módszerről van szó.

Az azonban fontos – mondta a szóvivő –, hogy csak akkor legális mindez, ha az autósiskola ajánlja fel, hogy lehet így fizetni, valamint a tanuló már felnőttkorú, ugyanis Hollandiában már 16 éves kortól lehet vezetési órákat venni. Ha ez a két feltétel nem teljesül, akkor viszont már bűncselekményről van szó – számolt be róla a Süddeutsche Zeitung.