Hol vannak a magyar politikusok karórái a külföldiekétől!

-

Putyin szóvivőjének a vekkere például átszámítva potom 160 millió forintba kerül.


A 397 ezer fontba kerülő drágaság Dimitrij Peskov esküvői fotóin tűnt fel, és a szóvivő pechjére egy ellenzékinek. Alekszej Navalnij egyenesen a Kremlhez fordult, hogy magyarázzák már meg, miként jutott az államfő szóvivője egy ilyen órához. A politikus azt írta a blogjában: világos, hogy vannak olyan részletek az életében, amelyeket mi nem ismerünk.


Miként lehet a szóvivőnek olyan órája, amely éves jövedelmének a négyszeresébe kerül?

Navalnij szerint ajándék sem lehet, mert az államhivatalnokoknak minden ilyet be kell jelenteniük, ha 3 ezer rubelnél drágább, ami mindössze 30 font.

A blogbejegyzésre Oleg Mitvol, egy másik politikus, aki hivatalos volt a ceremóniára, azt mondta, hogy Peskov csak bérelte az órát egy gazdag barátjától. Az ellenzéki azonban visszadobta ezt a magyarázatot, mert már az esküvő előtt két héttel készült fotókon is ott tündökölt a karék.

Végül a szóvivő vetett véget a találgatásoknak, és közölte,


ez egy ajándék Tányától.

Navalnij azt mondta, hogy újdonsült felesége vette neki a karórát, méghozzá a saját pénzéből, és hogy mennyit költött rá, ahhoz „senkinek semmi köze”. Tatjana Navka, a már nem is annyira ifjú, hiszen 40 éves ara 2006-ban olimpiai aranyérmes lett jégtáncban. A szóvivő most 47 éves.

A karóra egy Richard Mille 52-01, amelyből mindössze 30 darabot gyártottak.

Idehaza Lázár János karórája hozta lázba a sajtót legutóbb, akkor egy Rolexen akadt meg a szeme az Index újságírójának. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, 35. születésnapjára lepte meg magát az órával. Szakértők szerint akkortájt a legolcsóbb Rolex Bubblebackeket 200-300 ezer, a jobbakat pedig 800-900 ezer forintért lehetett megvenni.