Hogyan került ez a vén ausztrál macska Belfastba?

-

Mikrochipje leolvasásakor derült ki egy Észak-Írországban talált kóbor macskáról, hogy valójában Sydney-ből származik, és macskához mérten meglepően régen született.


A Belfast közeli Armaghban működő Cats Protection központ munkatársait nagyon meglepte, amikor egy vörös bundájú kóbor macska mikrochipjét ellenőrizve azzal szembesültek, hogy az állat a 17 ezer kilométerre fekvő Sydneyből származhat. A 2000-ben beültetett mikrochip adatai szerint ráadásul az Ozzie névre keresztelt állat 1989-ben született, vagyis macskákhoz mérten meglepően hosszú életűnek tűnik.


Egyelőre nem tudni, a macska hogyan kerülhetett Észak-Írországba, csupán az tűnik biztosnak a központ vizsgálódásai alapján, hogy Ozzie több mint egy évtizeddel ezelőtt felbukkant egy londoni állatorvosnál is. A szervezet most az internet segítségével próbálja megtalálni a macska gazdáit, az oldalukon közzétett történetet már több mint tízezerszer osztották meg világszerte.


Can you help us solve a mystery? This is Ozzie, who came to Armagh Cats Protection as a stray. Volunteers were shocked...

Posted by Cats Protection on 2015. június 17.