Hogyan kerüljük el az öngyilkos szelfit? Az orosz kormány megmondja

-

Ne készíts szelfit szabadban egy oroszlánnal, a vonattal, vagy a motorcsónak hátulján billegve - ilyen és ehhez hasonló figyelmeztetést adott ki az orosz kormány az önfényképezés szerelmeseinek.


„Az életed és az egészséged fontosabb, mint milliónyi like a közösségi oldalakon” - írja az orosz belügyminisztérium a Mashable.com cikke szerint. A biztonságos szelfizésről közzétettek egy dokumentumot a holnapjukon is, piktogramokkal is segítenek a felhasználóknak. A minisztérium szerint egy „eredeti szelfi” készítése többször járt balesettel, vagy lett halálos következménye.


Biztonságos szelfizés útmutató


Az oroszoknál több rossz példa is volt: egy tinédzser meghalt áprilisban Szentpéterváron, mikor egy vonattal akart szelfizni, de ráesett a sínekre, egy moszkvai nő véletlenül meglőtte magát, mikor fegyverrel pózolt, egy másik pedig a hídról esett le, egy szombat esti fényképezés közben.

A kormányzati anyag szerint minden tragédia megelőzhető lett volna. „Amikor valaki szelfit készít, elveszítheti az egyensúlyát, nem néz körbe, nem érzi a veszélyt. Győződjön meg róla, hogy biztonságban van” - figyelmeztet az orosz belügyminisztérium.