Hogy beférjen a koporsóba, eltörték a lábát. Az anya perre ment

-

A 192 centi magas fiút lábait eltörve tuszkolták bele egy koporsóba. Az anya beperelte a temetkezési vállalkozót.


Véres volt Lacus keze, tőlem kért papírzsebkendőt az anyja, hogy letörölje fia arcáról a váladékot. A gyerek lába ki volt csavarva, bokájánál összekötve, felfelé nézett a cipőtalpa

– mondta sírva az egyik tanú a bíróságon, akit azután hallgattak meg, hogy egy elhunyt 18 éves fiúnak – mivel nem fért be rendesen a koporsóba – a temetkezési vállalat munkatársai eltörték a lábát. Az eset még másfél éve történt, a fiú egy szívműtét közben halt meg – írta a Blikk.


Az anya beperelte a céget. A bíróságon arról beszélt, hogy még a temetés előtt fizetett 180 ezer forint előleget, és azt is jelezte, hogy fia magas, 192 centi.

A szertartás előtt másfél órával azonban telefonon értesítették, hogy az elhunyt nagyobb, mint jelezte, nem fér bele a megrendelt koporsóba, átteszik nagyobba, de az többe kerül. Hozzátették azt is, hogy a fiút mellkastól diszkréten letakarták. Miután többen is furcsának találták a koporsóban fekvő holttest helyzetét, az anya kíváncsi lett, mit kellett „diszkréten letakarni”. Ekkor látták meg, hogy eltörték az elhunyt lábait.

A temetkezési vállalatnak ennek ellenére ki kellett fizetni a maradék 86 ezer forintot is.