Hoffmann Rózsa nem engedi el a diákok kezét

Fotó: MTI/Marjai János / MTI/Marjai János

-

A KDNP elnöke szerint a köznevelési államtitkár „emblematikus szereplője” lesz a következő Országgyűlésnek oktatási ügyekben.


Elégedetten nyilatkozott Hoffmann Rózsa munkájáról Semjén Zsolt. A KDNP elnöke az M1 Este című műsorában azt mondta:  „Abban a golyózáporban, amiben végigküzdötte a négy évet, és amit ezalatt letett az asztalra, az történelmi távlatban nézve rendkívüli teljesítmény". Azt Semjén is elismerte, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működése nem teljesen hiba nélküli, „de olyan közigazgatás soha nem lesz, ahol ne lennének adminisztrációs problémák. Ugyanakkor irányvonalbeli tévesztés nincs”. A KDNP elnöke azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a pedagógus életpályamodellért Hoffmann Rózsa úgy harcolt, mint egy “berber oroszlán", az életét tette rá. Az új kormány összetételéről nem akart beszélni, de annyit megjegyzett: miután a kormány „betöltötte azt a hivatást", amiért a választók 2010-ben bizalmat szavaztak neki, ezért azt gondolja, alapvető változások nem valószínűek.  


A minisztériumból távozik Hoffmann Rózsa

A választások után Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője közölte: Hoffmann Rózsa nem köznevelési államtitkárként folytatja munkáját, az oktatásügyben más feladatot kap. Hoffmann Rózsa néhány hete még úgy nyilatkozott, hogy elkötelezett az iskolaügy javításában, ezért bármilyen feladatot szívesen vállal a jövőben, ami ezt lehetővé teszi.
 Az MTI információi szerint Hoffmann Rózsa neve felmerült a pedagógus kar lehetséges vezetőjeként és az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának elnöki posztjának esélyeseként is.