Hó nem lesz, csak nagyon hideg a következő napokban

Fotó: MTI / Komka Péter

-

Nappal is fagypont alatt marad a hőmérséklet, de havazás legfeljebb az ország délnyugati részén lehet. A Köpönyeg.hu előrejelzése.


Vasárnap

Északkeleten változóan, máshol erősen felhős vagy borult lesz az ég. A délnyugati határszélen többfelé, a Dunántúl többi részén elszórtan lehet kisebb havazás, hószállingózás, máshol nem lesz csapadék. A keleti szél sok helyen megerősödik, a délnyugati határszélen hordhatja a pár cm friss havat. Reggel -12 és -4, délután -5 és -1 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás lesz.

Hétfő
Délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és eleinte csak a Dunántúlon, később máshol is lehet szórványosan havazás. A délnyugati megyékben (főleg Baranya és Somogy déli része) délután erősebb havazás is kialakulhat, estig itt néhol 5-10 cm-es összefüggő hótakaró lehet. A délkeleti szél megélénkül, délnyugaton kisebb hófúvást okoz. Síkos, délnyugaton havas útszakaszokra készülhetünk. Egész napos fagy lesz.

Kedd
Gyakran lesz erősen felhős az ég, szórványosan valószínű újabb hóesés, délen ónos eső, havas is előfordulhat. Foltokban párás lesz a levegő. 0 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Szerda
Erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő lesz. Elszórtan várható kevés vegyes halmazállapotú csapadék. Reggel -4, délután +1 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök
Fokozatosan tovább enyhülhet az idő, péntektől többszöri esők (eleinte ónos esők) mellett.