Hó, eső, zápor: mindent kaphatunk a nyakunkba március 15-én

Fotó: MTI/MTVA / Varga György / MTI/MTVA / Varga György

-

Csúnya hidegfront teszi kellemetlenné a következő napokat. A Köpönyeg.hu előrejelzése.


Hétfőn ragyogóan napos időre van kilátás, csak kevés felhő jelenik meg az égen. Eső nem fordul elő. Az északkeleti szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Reggel már előfordulhat gyenge fagy. Délután 6 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet. Hidegfronti hatás lesz.


Március 15-én, nemzeti ünnepünk napján észak, északkelet felől beborul az ég, és egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék: eleinte havazás, havas eső, eső egyaránt lehet, majd később eső, zápor fordul elő, de az Északi-középhegységben végig hó hullhat. Síkvidéken tartósan megmaradó hó nem lesz, de a hegyekben 5-10 cm-es vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. Élénk lesz a változó irányú szél. A csúcshőmérséklet mindössze 2 és 7 fok között várható.

Szerdán hajnalban és reggel még borongós idő lesz, elszórtan havas eső, eső, északkeleten hószállingózás még előfordul. A délelőtti óráktól aztán jelentősen csökken a felhőzet, egyre inkább naposra fordul az idő. 9 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Csütörtökön a hajnali párásság megszűnése után szikrázó napsütésre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Reggel többfelé lesz fagy, délutánra 10-11 fok köré melegszik a levegő.

Pénteken folytatódik a napos, gyengén felhős időjárás. Ismét fagyhat a reggeli órákban, de délutánra már 10 és 15 fok közé emelkedik a hőmérséklet.