Hivatalosan is vádat emeltek Salah Abdeslam ellen

-

Salah Abdeslam és egyik társa ellen kevesebb mint egy nappal az elfogásuk után vádat is emeltek a belga hatóságok. Abdeslamot terrormerényletben való részvételért teszik felelőssé.


Egy terrorszervezetben való tevékenységgel és terrormerénylet során elkövetett gyilkosságban való részvétellel vádolják a belga Molenbeek negyedben elkapott Salah Abdeslamot – írja az AP.


A pénteki rajtaütésben a párizsi terrortámadások utolsó, életben maradt elkövetőjén kívül három másik gyanúsítottat is elfogtak, egyikőjüket szintén egy terrorszervezetben való részvétellel, illetve bűnelkövetők rejtegetésével vádolják. A hírügynökség tudósítása szerint a másik két gyanúsított is részt vehetett Abdeslam elbújtatásban, de őket szombaton elengedte a rendőrség.A belga rendőrség razziájában Salah Abdeslamnak a lába sérült meg, kórházba is szállították őt, de szombaton napközben már nem szorult további ellátásra.Valószínűleg ide szállítják Abdeslamot


Korábban Salah Abdeslam ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy harcolni fognak az ellen, hogy Belgium kiadja a tavaly novemberi párizsi terrortámadásokban részt vevő férfit Franciaországnak.


Sven Mary, a terrorista védőügyvédje