Hivatalos: Zidane váltja Benítezt a Real Madridnál

Fotó: AFP

-

A Real Madrid bejelentette, hogy menesztette Rafa Benítez vezetőedzőt, akinek a helyét a klub korábbi legendás focistája, Zinedine Zidane veszi át.


Florentino Perez klubelnöke hétfőn 17.30-ra szerette volna összehívni a média képviselőit, de egyes spanyol médiaértesülések szerint egy gyerekzsúrt tartottak abban a teremben, ahova a sajtótájékoztatót tervezték, így két és fél órával eltolták a bejelentést. A nyugtalan újságírók elé végre kiállt Pérez.„A vezetőség nehéz döntést hozott, főleg nekem volt nehéz, de menesztettük Rafa Benítezt, aki egy nagyszerű szakember és kivételes személyiség” – mondta Pérez, majd bejelentette, hogy Zinedine Zidane lesz az utód. „Büszke vagyok, hiszen tudom, hogy számodra nem létezik a lehetetlen szó” – fordult Zidane felé, aki az első sorban foglalt helyet.


Benítez júniusban érkezett Carlo Ancelotti helyére, de gyorsan kikezdték őt a szurkolók. A Real Madrid ugyan a Bajnokok Ligájában veretlenül, csoportelsőként továbbjutott a nyolcaddöntőbe, de csupán a harmadik helyen áll a spanyol bajnokságban.


Még meg sem száradt a mezen a festék


A hétvégén 2-2-es döntetlent játszott a Valenciával, így négy ponttal van lemaradva a listavezető Atético Madridtól és kettővel a második Barcelonától. A nagy rivális katalánoktól ráadásul 4-0-s vereséget szenvedett és a csapatot kizárták a Spanyol Kupából is, miután Gyenyisz Cserisev jogosulatlanul szerepelt a Cádiz ellen.

Benítez egyébként még egyetlen csapatánál sem produkált ilyen meccs/pont átlagot (2,29), de a madridi vezetőségnek és közönségnek ez is kevés volt. José Mourinhót 2,3-es átlaggal menesztették. Benítez a 11. edző, akit Pérez kirúgott az elnöklése alatt.


Zidane váltja Benítezt


Benítez utóda a klub korábbi legendája, Zinedine Zidane lesz. Az aranylabdás francia focista a Real első csapatánál még csak másodedző volt, legutóbb a klub tartalékcsapatát, a Real Madrid Castillát irányította. Erősen kérdéses, hogy a legmagasabb szinten nulla vezetőedzői tapasztalattal rendelkező Zidane lesz-e a tökéletes választás a posztra, ismerve a Real Madrid kényes és türelmetlen szurkolótáborát és vezetőségét.


„Ez nagyon fontos nap a számomra, sokkal izgatottabb vagyok ma, mint akkor, amikor játékosként aláírtam a Realhoz. Minden tudásomat és a szívemet is beleteszem a munkába, hogy sikeres legyen a klub” – fogalmazott Zidane.