Hivatalos: José Mourinho a Manchester United menedzsere

-

Az angol klub a honlapján jelentette be, hogy szerződtette az 55 éves portugál szakembert.


A Louis van Gaalt váltó José Mourinho három évre írt alá a manchesteriekhez egyéves opcióval. Mourinho Portugáliában, Olaszországban, Spanyolországban és Angliában is bajnok volt, kétszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, így nem csoda, hogy szuperlatívuszokban beszélt róla Ed Woodward, a klub alelnöke.

„José egyszerűen a világ jelenlegi legjobb edzője. Európában mindenhol trófeákat tudott nyerni, Angliában háromszor is bajnok lett, tökéletesen ismeri az itteni viszonyokat” – utalt arra, hogy Mourinho a Chelsea-vel háromszor is a Premier League trónjára ült, 2003 óta pedig 22 trófeát gyűjtött be.


Mourinho lesz az új Ferguson?


José Mourinho is udvarolt egyet székfoglalójában: „Különleges megtiszteltetés, ha valaki a Manchester United edzője lesz. Ez az a klub, amelyet mindenki ismer a világon, valamilyen különleges, misztikus romantika veszi körül, amellyel egyetlen klub sem versenyezhet.”

Rendkívül érdekes lesz a Premier League következő szezonja, hiszen új edzővel vág neki a Manchester United mellett a Manchester City (Josep Guardiola) és a Chelsea (Antonio Conte) is, valamint a Liverpoolt addigra saját képére formálhatja Jürgen Klopp.