Hivatalos: Dárdai aláírta vezetőedzői szerződését a Herthánál

Fotó: Bongarts/Getty Images / Alexander Hassenstein

-„Éppen most száradt meg a tinta. Dárdai Pál az új vezetőedzőnk!” – írta meg a Twitteren Michael Preetz, a berlini klub menedzsere.

A szerződés részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, médiaértesülések szerint ugyanakkor a megállapodás tartalmazza, hogy sikertelenség esetén Dárdai újra a klub utánpótlásában kap szerepet.

A Bild csütörtöki értesülése szerint Dárdai fizetése az eddigi havi 10 ezer euró helyett a jövőben évi 600 ezer euró (184 millió forint) lesz.

A magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó, 39 éves Dárdai februárban vette át – megbízottként – a Hertha BSC irányítását Jos Luhukaytól, s végül sikerült teljesítenie a célt, benntartani a csapatot a Bundesliga élvonalában. Az együttes ugyan az utolsó hét bajnoki mérkőzésén nem tudott győzni, de így is megszerezte a 15. helyet, jobb gólkülönbségével megelőzve az osztályozót játszó Hamburger SV-t. A berliniek 35 ponttal zártak, a hírek szerint a következő szezonra a 40 pont megszerzése és a kupában a harmadik forduló elérése a célkitűzés.

Az 1997 óta Berlinben élő Dárdai Pál a Hertha BSC történetének legtöbb bajnoki meccsen pályára lépett futballistája, s játékos-pályafutása befejezése óta a Herthánál dolgozik. Tavaly szeptemberben vállalta el - akkor az év végéig - a magyar nemzeti csapat irányítását, decemberben pedig a kvalifikációs sorozat zárultáig szóló szerződést kötött a magyar szövetséggel.