Hivatali vesztegetés miatt 21 rendőrt őrizetbe vettek Záhonynál

-

Üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt hallgatta ki gyanúsítottként a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség 30 hivatásos rendőrét a Központi Nyomozó Főügyészség, 21 rendőr őrizetben van.


A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn 39 helyszínen tartott házkutatást, köztük a határátkelőhely épületében is.

A nyomozás adatai szerint a záhonyi határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök rendszeresen kértek és fogadtak el a Magyarország területéről kilépő, illetve ide belépő külföldi állampolgároktól elsősorban pénzt, jellemzően 20-100 eurót alkalmanként.

Az utasok az útlevélben helyezték el a pénzt, úgy adták át a fülkében lévő határrendészeknek, akik azt az okmányból kivéve az alsónadrágjukban, a nők a melltartójukban rejtették el. A hétfői akció alatt egy útlevélkezelőt tetten értek, az alsónadrágjában 950 eurót találtak.

A házkutatásokkor több millió forintot és több ezer eurót foglaltak le az ügyészek.

A Központi Nyomozó Főügyészség 30 rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként, közülük többen beismerő vallomást tettek, végül összesen 21 rendőrt vettek őrizetbe; előzetes letartóztatásuk indítványozásáról az ügyészség kedden dönt.