Hitlernek hívják, de csak egy átlagos fickó

-

Romano Hitler azt állítja, távoli rokonságban áll Adolf Hitlerrel. A neve olyan, mint egy kereszt, ami nagyon sok nehézséget okozott neki. Ha ő meghal, a név is eltűnik, ám ezt nem bánja.


A 65 éves Romano Lukas Hitler a MOPO24.de-nek mesélte el, milyen az élete ezzel a névvel. Nem könnyű. Ráadásul ő még - állítása szerint - rokonságban is áll a náci diktátorral, Adolf Hitlerrel. A diktátor apjának volt egy fiatalabb testvére, az ő unokája volt Romano apja - idézi a Daily Mail.


A család a kommunizmus elől Szlovákiába menekült, a szülők meghaltak. A fiú először kolostorba került, majd egy lengyel házaspár fogadta örökbe. Romano Lukas Hitler felnőttként tért vissza Németországba, hajókormányosként dolgozott.

A tömeggyilkos nevét tehernek tartja, ami nagyon sok problémát okozott neki.

„Az emberek, amikor meghallják, hogy hívnak, vagy nevetnek, vagy sokkot kapnak. Szerintem sok állást a nevem miatt nem kaptam meg” - meséli Hitler. Ez a név egy nagy kereszt, nem kívánja senkinek - tette hozzá.

Annak ellenére, hogy panaszkodik Hitlerre, a szobája falán ott lóg a náci vezér képe, rögtön Angela Merkel német kancelláré mellett. De Oszama Bin Ladenről is kint van egy kép.„Ha én meghalok, nem lesz több Hitler vezetéknevű ember” - mondja a férfi. „Ez a név egy szégyen, muszáj, hogy vége legyen. A németek mindig azt gondolják, Hitler rossz ember. De én csak egy átlagos pasi vagyok” – teszi hozzá Romano Hitler.