Hitler-emléktúrát szerveznek a Jobbikhoz köthető szervezetek

-

„A Vértesalja Gyermekei idén a Harmadik Birodalom vezérére egy emléktúrával emlékezik. A liberálisokat és egyéb gyökértelen népeket most biztos elönti a félelem, de emlékezni kötelességünk és az igazságot nem tudják elvenni tőlünk!” - olvasható a Betyársereg honlapján.


A Vértesalja Gyermekei mozgalom több szállal is kötődik a Betyársereghez, valamint a Hatvannégy Vármegye Mozgalomhoz (HVIM), melyek a Jobbikhoz kötődő szervezetek – írja az atv.hu. Ezt egyébként maga Sneider Tamás, a párt alelnöke - aki egyébként az Országgyűlés alelnöke is - mondta. Egy zárt gyűlésről kiszivárgott felvétel szerint munkamegosztás van a Jobbik és a Betyársereg, valamint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom között, hiszen ez utóbbi szervezetek kimondhatják azokat a dolgokat, amelyeket a Jobbik taktikai okokból nem.


Bár Vona Gábor Jobbik-elnök nemrég a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy a Jobbik osztozik minden áldozat, így a zsidóság gyászában is, a Betyársereghez és a HVIM-hez fűződő kapcsolatát még nem vágta el a párt. A héten rendezte meg a HVIM a II. Bajtársi találkozót, amin részt vett a Betyársereg vezetője és a Jobbik is. A Jobbikot a budapesti elnök képviselte.

A szintén a Jobbikhoz köthető N1TV is megemlékezett korábban Hitler születésnapjáról.