Hisztizik a baloldal a szocialista politikus szerint

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Aki nem Gyurcsány Ferencet választja Orbán Viktor helyett, az lépjen be a Fideszbe, mert nem akar kormányváltást – mondta Horváth Csaba. Szerinte félre kell tenni a hisztit, a baloldalról pedig azt mondta, hogy töketlen.


„Ma már a Fidesz akár 30 százalékkal is tudna kétharmadot szerezni. Nyilván az ellenzék a másik oldalon olyan töketlen” – mondta Horváth Csaba. Szerinte a Fidesz a médiatúlsúlyával eltünteti az ellenzéket – írja az atv.hu. A kérdésére, hogy kit tart töketlennek, Horváth azt mondta: az egész demokratikus ellenzékre gondolt.

„Ha úgy tetszik, mindannyian ebben az értelemben töketlenek vagyunk.”

Szerinte a választók 70 százaléka kormányváltást akar, a megosztott ellenzék mégsem tudja megszólítani őket. „Ez az orbáni recept, hogy meg kell osztani az ellenzéket. De persze, kell hozzá egy töketlen ellenzék, aki elfogadja az orbáni receptet” – mondta az MSZP-s politikus.

„Én egy egyszerű kérdést tettem fel magamnak: Orbán vagy Gyurcsány. Ha a kormányváltás bárkinek fontos – nekem fontos –, akkor én Orbán vagy Gyurcsány között mindig Gyurcsányt fogom választani, és azt javaslom: mindenki tegye fel magának a kérdést: ön is, én is, a választók, a politikai pártok, a politikusaik. Tegyék fel azt a kérdést, hogy Orbán, vagy Gyurcsány. Ha Orbán a válasz, akkor lépjen be a Fideszbe, ha pedig Gyurcsány a válasz, akkor a demokratikus ellenzék tagjaként, ő kormányváltást akar”.

A szocialista politikus azt kéri: mindenki tegye félre a személyes hisztijeit, sértődéseit és becsípődéseit.