Hirtelen tüntetés lobbant a belvárosban, de már vége

-

Este hat körül mintegy húsz emberből álló csoport egy időre megbénította az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésének forgalmát.


Elvonultak a tüntetők az Andrássy úti kereszteződésből, ismét zavartalanul halad a forgalom csomópontban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendezvényt szervező magánszemély vasárnap 17 óra 4 perckor jelentette be a demonstrációt a BRFK-ra.

A rendőrség a forgalmi akadályok megelőzése érdekében a szükséges forgalomterelést és forgalomsegítést végrehajtotta. A demonstrációval érintett útszakasz forgalma a rendezvény befejezését követően, 18 óra 30 perckor helyreállt.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint a tüntetők többek között a kormány leváltását, kormánytagok bíróság elé állítását követelték, alkotmányt, jogállamot, demokráciát rigmusokat skandáltak. Európai uniós és nemzeti színű zászlókat lobogtattak,


„Soha többé maffiaállamot, Soha többé hazug kormányt, Soha többé négymillió szegényt„

feliratú táblákat tartottak a magasba.

A demonstráció résztvevői és arra közlekedők között kisebb szóváltás is kialakult, de rendőri beavatkozásra nem volt szükség.