Hillary és Yoko Ono kamu leszbi kalandjával hasít a Blikk és az Origo

Fotó: AFP / JEWEL SAMAD

-

Nagy karriert futott be kedden a magyar bulvársajtóban egy szórakoztató álhíreket gyártó amerikai oldal cikke, melyben Yoko Ono arról vall, hogy a hetvenes években viszonya volt Hillary Clintonnal.


A magyar médiában elsőként – délután kettőkor – a Nők Lapja Café számolt be Yoko Ono „megdöbbentő kijelentéséről”, amely egyébként bő három hete jelent meg a World News Daily Report című, Hírcsárda-szerű oldalon.

Két órára rá jött a Blikk, amely ezúttal valóban a fején találta a szöget Hihetetlen! Leszbi kalandja volt Hillary Clintonnak és Yoko Onónak! címmel, majd este Ómolnár Miklós új online vállalkozása, a Ripost, és végül az Origo is lecsapott a szenzációra, amely azóta is az egyik legolvasottabb anyag az ország egyik vezető hírportálján.


Meg kell hagyni, mind a négy médium ügyelt a sajtóetikára, hiszen valamennyien hivatkoztak az eredeti forrásra, amelynek jelenleg olyan hírek vannak a címlapján, mint

  • NASA-kutatók THC-t találtak egy meteoritdarabban
  • Megette a saját lábát egy 13 napig a liftben ragadt kínai szerelő
  • Volt KGB-ügynökök szerint a Szovjetunió pénzelte a Sex Pistolst, hogy bomlasszák a nyugati világot
  • 90 éve eltűnt hajó került elő a Bermuda-háromszögből

és amely a bemutatkozó oldalán díjnyertes keresztény, muszlim és zsidó újságírók, valamint visszavonult Moszad-ügynökök által készített, amerikai cionista zsidó újságnak mondja magát.