Hillary Clinton: Soha ne adjuk fel!

Fotó: AFP / JEWEL SAMAD

-

A közvetlenül az elveszített elnökválasztás után mondott beszéde óta először jelent meg és mondott beszédet a nyilvánosság előtt Hillary Clinton szerdán.


A demokraták volt elnökjelöltje Washingtonban, a Gyermekvédelmi Alap nevű, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó nonprofit szervezet rendezvényén mondott beszédet. A későbbi first lady és külügyminiszter fiatal ügyvédként – évtizedekkel ezelőtt – ennél a szervezetnél kezdte jogi pályáját, s most életműdíjat vett át az alapítványtól.

Beszédében Clinton elsősorban a gyermekvédelemről szólt, de röviden kitért a választási vereségre is. „Tudom, hogy önök között sokan mélyen elkeseredettek a választási eredmények miatt, én is az vagyok, elmondani sem tudom, mennyire” – fogalmazott.

Elmondta azt is, hogy nagyon nehezére esett megjelenni a nyilvánosság előtt. „A múlt héten volt néhány napom, amikor nem vágytam másra, mint hogy egyszerűen csak összegömbölyödjek egy jó könyvvel a kezemben vagy a kutyáinkkal az oldalamon” – osztotta meg a vereség utáni hangulatát. Kitért arra, hogy a választási eredmények „nagyon mély megosztottságot” tártak fel az Egyesült Államok lakosságán belül.

Arra biztatta hallgatóságát, hogy emelkedjenek felül a vereség feletti döbbeneten, és harcoljanak az értékeikért, soha ne adják fel a küzdelmet.
„Amerika megéri a fáradságot. Gyermekeink megérik a fáradságot. Higgyünk az országunkban, harcoljunk az értékeinkért, és soha, de soha ne adjuk fel!” – mondta a tanácskozás résztvevőinek.