Hillary Clinton jóval népszerűbb, mint Donald Trump

Fotó: ANADOLU AGENCY / CEM OZDEL

-

Elkészült az új felmérés. A választók 20 százaléka egyiküket sem támogatja.


Hillary Clinton, a demokraták várható elnökjelöltje jelentős előnnyel vezet Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje előtt. A felmérést azután készítettek, hogy Obama elnök nyilvánosságra hozta: Clinton elnökjelöltségét támogatja.

Az Ipsos és a Reuters szerint a megkérdezettek 46 százaléka Hillary Clintont támogatja, és kevesebb mint 35 százalékuk látná szívesen Donald Trumpot a Fehér Házban. Csaknem húsz százalékra tehető azok aránya, akik egyik jelöltet sem akarják az Egyesült Államok elnökének.

Clinton nagyjából ugyanilyen arányban vezetett egy héttel ezelőtt is, amikor azonban még nem rendelkezett az elnökjelöltséghez szükséges megfelelő számú kongresszusi küldött támogatásával. Kedden a hat szövetségi államban tartott előválasztásokon négyben ő győzött, ezzel végleg bebiztosította magának a demokraták elnökjelöltségét, amelyet azonban hivatalosan csak az elnökjelölt-állító kongresszus után kaphat meg.

Trump az előválasztáson többnyire lemaradt Clinton mögött, csak egyszer sikerült ledolgoznia két számjegyű hátrányát, és rövid időre meg is előzte népszerűségben és elfogadottságban Clintont.