Hihetetlen sztorikkal több százan igényelték a brit lottónyereményt

Fotó: Getty Images / William Thomas Cain

-

Még nem derült ki, hogy ki viheti el a 66 millió fontos (27 milliárd forintos) brit lottónyeremény felét, ugyanis a két nyertes szelvényből eddig csak az egyik van meg, a másikat viszont több százan vallják magukénak azt állítva, hogy a cetli megsérült, vagy elvesztették.


A két nyertes szelvény közül az egyiket egy ötvenes pár mutatta be Skóciából. Az országos szerencsejátékot szervező Camelot szerint azonban hónapokig eltarthat, amíg azonosítják a másik nyertest.

Két héttel a január 9-i lottóhúzás után egy 48 éves nő jelentkezett, hogy övé a másik nyerő szelvény, csak sajnos nem sok maradt belőle, mert egy időközben kimosott farmernadrág zsebében maradt, írta a brit bulvársajtó. Suzanne Hinte azt állítja, január 9-én vette a szelvényét egy worchesteri újságosnál, ami a Camelot szerint stimmel, mert a másik nyertes szelvényt tényleg ott vásárolták.

A sajtóban „német Sue”-ként emlegetett nő bejelentésén felbuzdulva több százan jelentkeztek hasonló sztorival – elveszett vagy megrongálódott szelvényre hivatkozva –, hogy megszerezzék a nyereményt.