Hihetetlen brutalitással öltek meg egy pusztaszemesi idős férfit

-

Az elkövetők között egy fiatalkorú is volt. A gyilkosságkor összesen 20 ezer forintnyi értéket vittek el.


Egy fiatalkorú férfi és felnőtt társa tavaly júniusban többször elmentek lopni egy Franciaországból Pusztaszemesre visszatelepült idős férfihez, akiről tudták, hogy jó anyagi körülmények között él és jelentős összegű készpénzzel rendelkezik.


Június 30-án újból betörtek a házba, 6000 forintot találtak, de kevesellték, ezért eltervezték, hogy visszamennek, megölik a férfit, majd a nagyobb összeg megszerzése után eltüntetik a holttestet. Még mielőtt az idős férfi hazaért volna, az elkövetők bemásztak az ablakon, és további pénz után kutattak, de nem találtak.

Az idős sértett közben hazaért, a betörők elbújtak, amikor pedig a sértett a szobába belépett, a fiatalkorú férfi a magával vitt sörösüveggel többször megütötte az orrát és a fejét, majd a megtántorodó férfit mellkason rúgta, amitől az hanyatt esett. Az ütések során a sörösüveg eltörött, ezért a fiatalkorú vádlott a földön fekvőt annak járóbotjával ütötte meg. Eközben a felnőtt korú vádlott egy mikrohullámú sütőt dobott a férfire, majd pedig egy fa székkel is többször megütötte olyan erővel, hogy a szék összetört. A vádlottak összesen 28 ütést mértek az áldozatra.

Az elkövetők ezután összesen 20 ezer forintnyi értéket (fényképezőgépet, mobiltelefont, ékszereket és karórát) tulajdonítottak el, a férfi bőr hónaljtokjában tartott 370 ezer forintot viszont nem találták meg.

Még mielőtt elhagyták volna a házat, a magatehetetlen,de még életben lévő férfi körül hígítót locsoltak, majd meggyújtották.

Amikor a tűzoltók kiérkeztek a házhoz, az idős férfi még mindig életben volt, a házból kimentették, de nem sokkal később még a helyszínen elhunyt.

A Somogy Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy fiatalkorú elkövetővel és felnőtt társával szemben. A fiatalkorú a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló fiatalkorú vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében, míg a feltételes szabadság hatálya alatt álló, visszaeső felnőtt korú vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.