Hiénás poszt: Tiffán Zsolt képviselő valamin nagyon kiakadt

Fotó: MTI/MTVA / Soós Lajos

-

A villányi fideszes képviselő nem először posztol a Facebookon saját pártját is bíráló, keresetlen szavakat. Csak Orbán Viktorral elégedett.


Azt kívánom, hogy minél több ember vegyen részt a napokban megrendezendő biciklis túrán! Azt kívánom mindenkinek, hogy l...

Posted by Tiffán Zsolt on 2015. június 24.

A hétvégi ormánsági biciklitúra az apropó, amelyből kiindul Tiffán Zsolt nehezen követhető gondolatmenete. Elöljáróban közli, hogy gratulál a szervezőknek, sok sikert is kíván, de maga nem megy el a kirándulásra, mert az azt jelentené, eltűri, hogy őt és társait nap mint nap megalázzák. Sorolja is, hogy kik, igaz, név nélkül: közéleti kurválkodást folytató politikai szereplők, büntetett előéletű firkászok, szám szerint ketten, akikről annyit árul el, hogy nincsenek egy pártban. Le is maffiózózza őket, zárójelben pedig a kormányfőnek üzen: „(((Viktor! Vedd már észre!!!Ezek maffiózók!!!!)))”

„Teljes skizofrénia – folytatja Tiffán –, hogy (pártfüggetlenül) nyalják a seggét politikai hobbitoknak egy - egyébként dicséretes – rendezvény miatt, mindeközben a megvalósult projekt elindítói a XXI. század verbális máglyáin végzik.”

Arról is ír, hogy közben Baranya, Tolna, Somogy környékén – az Ős-Drávát leszámítva – semmilyen fejlesztés nem zajlik, „töketlenség és a gátlástalanság uralkodik e táj felett. Táskahordozók világa lettünk, amelyben »polkorrekt« fiúk utasítanak rendre az ilyen írások miatt.”

Tiffán felemlegeti még, hogy a derék polgári köröknek elegük van abból, hogy a kormánypárt mindenre barátkozós szöveget lök. Szó van még kommunista, jópofizó uraságokról, árulókról, „nyilasávós” söpredékről, pojácákról, akik „hetente tolják a képünkbe a politika totális gátlástalanságát és sunyiságát”.

Tiffán a jelek szerint csak Orbán Viktorban bízik: „Csak egy ember van talpon: Orbán Viktor. Aki, ha kell, a világgal szembeszáll a magyarok védelmében. Egyszerűen, tisztán, mégis érthetően beszél. Hogyan harcoljon ő, ha Dél-Dunántúl semmit sem tesz a saját boldogulása érdekében? Kiemelt nemzeti program lett az Ős-Dráva, mégis naponta kell megküzdenünk a »mit-miért-nem« tökfilkókkal. Azért van ez, mert nem jó a személyzeti politikánk. Nem is volt jó soha.”


Nem ez az első

A pécsi Bama.hu a Tiffán-posztról beszámolva emlékeztet arra, hogy a baranyai országgyűlési képviselőnek két hónapon belül ez immár a harmadik posztja, amelyben szokatlanul keményen és nyersen fogalmazza meg elégedetlenségét.

Különösen az váltott ki nagy visszhangot, amelyik pár hete azt kifogásolta, hogy nem énekelték el a Himnuszt a siklósi vár avatásakor. Tiffán azóta törölte Facebook-bejegyzését, melyben a vár kiszervezését célzó pályázatot és Siklós vezetését is élesen bírálta.