Hideg van és hideg lesz

Fotó: Caspar David Friedrich: Behavazott kunyhó (wikimedia.org) / Caspar David Friedrich: Behavazott kunyhó (wikimedia.org)

Hétfőn az ország északnyugati részében és a Tiszától keletre havazik az Időkép szerint. Marad a hideg, Budapesten várhatóan kedden és szerdán fog esni egy kis hó.


A hőmérséklet mindenhol jóval 0 fok alatt van. Az OMSZ szerint keddig a Kárpát-medence fölé eleinte enyhébb, később hidegebb léghullámok érkeznek, marad a hideg idő. Éjszaka foltokban zúzmarás köd kialakulhat. Erősebb szélre most nem nagyon kell számítani. Holnap estig várhatóan csak ritkán fog kisütni a nap. Az Időkép előrejelzése szerint a hőmérséklet csak hétvégére enyhül nulla fok közelébe.

Vezetni csak óvatosan

Marcali környékén a fő- és mellékutak is jegesek, Baja térségben helyenként még hókásás az 51-es, az 54-es és az 55-os főút burkolata. A főúthálózat a Dunántúl java részén már száraz, a Dunától keletre eső területeken még sónedves - írja az Útinform. A korábbi havazás miatt letaposott havas, hóbordás a mellékutak felülete Vasvár és Sárvár környékén, a Dunántúli déli részén, a Tiszántúlon, a Nyírségben valamint Szikszó és Gyöngyös térségében.

Havas a burkolat Szombathely környékén, jégbordás szakaszokra kell számítani Nógrád megyében, Zalaegerszeg, Tamási, Baja és Makó környékén, Baranya megye déli felében és a belső somogyi, kisebb forgalmú utakon. Sűrű köd már nincs, csak Makó térségében közepesek a látási viszonyok.