Hiányos orosz csapat jön a Groupama Arénába hétfőn

Fotó: AFP / TOBIAS SCHWARZ

-

A CSZKA Moszkva sztárjai és a Zenit Szentpétervár csapatkapitánya is sérült, nélkülük állnak ki az oroszok a Groupama Arénában.


A magyar válogatott barátságos mérkőzésen fogadja Oroszországot a Groupama Arénában hétfőn, aztán pedig Andorrába utazik a pénteki vb-selejtezőre.
Mário Fernándes, az orosz válogatott honosított védője, és Alan Dzagojev középpályás sem utazik Magyarországra az orosz csapattal, mindketten sérüléssel küzdenek. Az orosz bajnokság ezüstcipőse, Artem Dzjuba sem jön a hétfői mérkőzésre: a csatár 26 mérkőzésen lépett pályára a szezonban, és 13 gólt lőtt, de térdsérülésére panaszkodva lemondta a magyarok elleni szereplést.
Helyette viszont bemutatkozhat a válogatottban Fedor Csalov. A 19 éves orosz csatár a CSZKA Moszkva ificsapatában hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy tavaly a Monacónak négy gólt lőtt egy nemzetközi kupamérkőzésen, ebből hármat a 43. és a 49. perc között. Hamar be is hívták a felnőttekhez, a szezon végén pedig az utolsó négy meccsen négy gólt lőtt.


Storck szerint a legfontosabb a bizonyítási vágy

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya ugyancsak lehetőséget ad a fiataloknak Oroszország és Andorra ellen. Négy játékost is behívott a keretbe, akik 20 év alattiak, de azt mondta:


Ha nem látom azt, hogy a játékosok megvalósítják, amit várunk tőlük, akkor következő alkalommal nem hívom meg őket.

Három középpályás mellett egy védő is felkerült a felnőtt válogatotthoz. A korosztályos Eb-n szárnyaló, 16 éves Szoboszlai Dominik is bemutatkozhat a jövő heti meccseken, de a lehetőség ott van a 18 éves Kleisz Márk előtt is. A Vasas tehetsége végigjátszotta a Ferencváros elleni Magyar Kupa-döntő 120 percét, és a középpályáról is veszélyes volt a Fradi kapujára. Storck bizalmat szavazott Tóth Bencének és Sallai Rolandnak is.


Hoznunk kell a szokásos Andorra elleni szintet

Storck arra számít, hogy pénteken az andorraiak öt védővel fognak felállni ellenünk, ezért azt mondta, hasonló játékot kell játszanunk, mint a novemberben 4-0-ra megnyert mérkőzésen.
Az előző Vb-selejtezőkörben is egy csoportba sorsolták a magyar és az andorrai válogatottat. A 2012-es andorrai túra jól sikerült a csapatnak, úgy lett 0-5 az eredmény, hogy mind az öt gólt másik magyar játékos lőtte. Közülük két játékos, Priskin Tamás és Szalai Ádám a mostani keretben is szerepel.