Hiába vett ásót, fűmagot a közmunkára ítélt focista

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor / VS.hu / Zagyi Tibor

-

Pomper Tibor mégsem megy a Műszaki Egyetemre közmunkára, mert nem engedik be. A volt NB I-es focistát ittas vezetésért ítélték kertészkedésre.


Pomper Tibor volt NB I-es focista – aki bevallotta, hogy még a REAC játékosaként részt vett két meccs megbundázásában – ittas vezetésért kapott 100 óra közmunkát. A feladat kertészkedés lett volna a Műszaki Egyetemen, ám az intézmény nem volt hajlandó fogadni, miután a focista egyebek mellett azt írta a Facebookon: „Áh, biztos nem fog botrányba fulladni a harmadik óra után, amikor az agyontanult b..zi rálép a slagra és mondja, hogy bocsi.”


Ez és a többi vaskos megjegyzés megtette a hatását, az egyetem nem fogadta az exfocistát. Ezt szintén Pomper közölte a Facebookon: „Reggel hívtak telefonon a kormányhivatal 11.-ik kerületi hivatalából, azzal a kérdéssel, hogy 'Jó reggelt Pomper úr! Mi történt tegnap óta?' Mondtam, hogy semmi. Voltam edzésen, ettem, ittam, majd aludtam. Történt ugyanis, hogy reggel kaptak egy e-mailt a műegyetemtől, melyben az állt, hogy ŐK nem hajlandóak engem foglalkoztatni!”

Pomper kicsit ironizált, hogy nem kérnek a kertésztudományából, „de nyugalom, már keresik az új helyem. Valahol csak szükség lesz a képességeimre és a tudásomra.

Csak azt nem tudom, ilyenkor ki fizeti ki a károm? Vettem ásót, fűmagot, stb” – írta még Pomper, akinek egy hozzászóló ajánlott „egy kertet Felcsúton”, mire a focista azt írta: „Ahhoz kicsi az ásóm.”