Hiába Németh gólja, a tizenegyespárbajjal véget ért a Kansas szezonja

Fotó: Getty Images / Scott Halleran

-

Németh Krisztián ugyan gólt rúgott a Portland elleni mérkőzésen, azonban ez sem volt elég, hogy a Sporting továbbjusson az MLS rájátszásában. Az idegőrlő tizenegyesthrillert a hazaiak bírták jobban. A liga honlapja már „minden idők legnagyobb büntetőpárbaja”-ként emlegeti a csatát.


Véget ért Németh Krisztián amerikai kalandja, miután csapata, a Sporting Kansas City hosszabbítást követően tizenegyesekkel kikapott a Portland Timbers otthonában az észak-amerikai profi futball-liga (MLS) rájátszásának első körében.

Az MLS honlapjának beszámolója szerint az alapszakaszt a Nyugati főcsoport hatodik helyén záró SKC a harmadik helyezett Portland Timbers otthonában 21 ezer néző előtt lépett pályára a negyeddöntőben magyar idő szerint pénteken, hajnali 3 órától. A továbbjutásról ez az egy találkozó döntött.
A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt álló magyar válogatott keretébe is meghívott támadó kezdőként kapott lehetőséget a vendégeknél. Az 1-1-es eredménnyel végződő rendes játékidő 76. percében Németh sárga lapot kapott, majd a hosszabbításban, a 96. percben gólt szerzett. Mivel a 118. percben a hazaiak is eredményesek voltak, tizenegyespárbaj döntött a főcsoport elődöntőjébe jutásról.Ebben Németh már nem vehetett részt, ugyanis a 110. percben lecserélték. Csapattársai közül öten is hibáztak, de mivel a Portland játékosai is pontatlannak bizonyultak, csak a 11. kör után dőlt el a továbbjutás – a Timbers javára.
A végeredmény 7-6 lett, miután az utolsó, 11. körben a két kapus közül a portlandiek ghánai játékosa, Adam Larsen Kwarasey nem hibázott, míg a kansasiak kapusa, Jon Kempin nem tudott a hálóba találni. A tizenegyespárbajt már a liga történetének legnagyobb szétlövéseként említi az mlssoccer.com, a bajnokság hivatalos oldala.A két évvel ezelőtt bajnoki címet szerző, idén pedig kupagyőztes (US Open Cup) Kansas számára ezzel véget ért az idei szezon. Az első amerikai szezonját most befejező magyar támadó az idényben lejátszott tétmérkőzéseken összesen 16 gólt szerzett.